Az egri kék

Fajtaklub tagok

Képgaléria

Szakirodalom

A fajtaklub

Fórum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Látogatók
Indulás: 2005-05-19
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
fórum2
[10-1]

2010.09.25. 21:23 Idézet

Üdv! Kezdő Egris vagyok.Azt szeretném megkérdezni,hogy van-e fekete szinben egri.Segítségüket köszönöm.Tiszt: Imre


2009.01.19. 10:16 Idézet

Tiszteletem az Uraknak!

Érdeklődöm, hogy van-e valakinek eladó vörös egrije, vagy szeretnék valakivel kapcsolatot tartani, akinél előfordulnak, hogy talán az idei költésből hozzájuthatnék  Jó lenne, ha Bajához minél közelebbi lenne az illető, szívesen meglátogatnám, ha lehetne.

Köszönettel,

Kémenes István

Baja 

30 3714774


2005.12.20. 20:00 Idézet
fabrique voltam

2005.12.20. 19:58 Idézet

tehát bpmagasroptu.gportal.hu és ott az egro vörös ősök menü


2005.12.20. 19:56 Idézet
Módosítás mert a link nem működik. Kiraktam menübe a vörös ősei képeket

2005.12.20. 18:41 Idézet
zoli ott az aláírás. fabrique

2005.12.20. 17:59 Idézet

kár hogy nem irtad alá de köszi a hozzászólást.

adipotyi


2005.12.20. 17:57 Idézet
fabrique voltam

2005.12.20. 17:55 Idézet
Nyomoztam egy kicsit vörös ügyben és találtam néhány lehetséges őst. A régi bécsi keringők között volt vörös, fehér, vöröstarka. stb. A szemük tiszta, állásuk megfelelő, szállásra se lehetett panasz. Úgy gondolom, hogy az ilyen színű galambokat az egri kék színének a finomítására valamint a szemük tisztítására vitték bele, valamint bizonyára a szállásuk is besegített a kéknek. A képeket az alábbi linken érhetik el az érdeklődök.Még ez tűnik a legvalószínűbbnek és akkoriban ez hozzáférhető is volt !!! Várom a további fejleményeket.A link: //gportal.hu/gindex.php?pg=7030322&gid=679904

2005.12.20. 15:29 Idézet

Egrivörös ősnyomozás!

 

 

A tenyésztés rejtelmeit nálam jobban ismerő társaimat szeretném megszólítani ezzel a pár sorral. Minden egri kék keringő kitenyésztését feltáró, levezető írásemlítést tesz arról, hogy az egri tenyésztők felhasználtak egy vörös színű keringő galambot is a fajta nemesítése során. Ez tény. (?)

Első kérdés: Milyen is volt ez a galamb pontosan?

Második kérdés: Hogyan tudnánk kideríteni? Milyen módszerrel?

Szerintem próbapárosításokkal lehetne a választ megadni. Ha valaki a lehetséges fajtára tippet adna konkrét indoklással, sokat segítene a nyomozásban. Persze lehet, hogy nem lett az a vörös galamb annak idején kékkel párosítva egyből, hanem először valami más fajtával is keresztezték. Én a bécsi hosszúcsőrű színesnek a vörös változatára gondoltam először. Az után jött a kérdés, hogy mitől van a jelenlegi vörösök nagy részében fehér tarkaság kisebb-nagyobb mértékben? Sőt évről-évre világosodnak ezek a galambok. Elképzelhető, hogy nem is vörös volt az a bizonyos felhasznált keringő galamb, hanem vörös tarka. És akkor egyetlen leírás sem volt pontos ezen a téren. Az Alföldön most is hajtanak vegyes falkákban úgy nevezett bécsiket vörös, fekete és sárga színben, amelyek tarkák. Ez is lehetne egy próbapárosítás alany. Kérem tenyésztő társaim segítségét a fajta jövőbeni tenyésztői érdekében, gondolkodjunk együtt.

 

Utóirat: A vörös szín nem elfogadott a jelenlegi standard alapján, mégis sokakat érdekelhet ez a kérdés, mert jeles tenyésztők dúcaiban jelen vannak ezek a galambok.

 

 

Kelt: 2005. 12. 19. 

 

                                                                                                                  Kenéz József


 

 

 

 

 

 

 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto