Az egri kék

Fajtaklub tagok

Képgaléria

Szakirodalom

A fajtaklub

Fórum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Látogatók
Indulás: 2005-05-19
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szakirodalom
Szakirodalom : Balassa György: Az okszerű galambtenyésztés, 1900

Balassa György: Az okszerű galambtenyésztés, 1900

Küldte: Kenéz József

                          Az egri kék keringő

 

Az egri kék keringő feje a nyaka egy részével hamuszürke színt játszik. Lejjebb a mell felé e szín meg van ugyan még, de itt már a tollacskák galamb szin szivárvány szinekben játszanak amínt a nap fénysugarai rajtuk megtörnek. A mellett elhagyva, lefelé a szin egy vizszintes láthatatlan vonal által határolva megtörik, s itt világosabb, szürkés kék szint ölt a tollazata.

A farktollak végén, keresztbe fekete sáv vonul, s ezen túl, még egy fél ujjnyira ismét a szürkés kék szin tűnik elő. A két szélső farktoll külső részei, - mint egyáltalán a kék s ezzel rokon faj színes galamboknál, - fehéres szinezetűek. –a váll és a szárnyfedő tollak az elképzelhető legszebb kékes szürke szint tüntetik elő, s ezen szárnyfedő tollakon keresztül a fekete abrincs (sáv) kettős párhuzamos vonalban húzódik át.

Feje suta (sima) szép szegletes, s kicsiny karcsu termetéhez megfelelő arányban áll; szemei gyöngyszemek, nagyok és kiállók, csőre és körmei a kék szinnek megfelelően feketék.

Megjegyzem még, hogy az egri kék csoportosan betanitva, a maga nemében igen jó magas repülő keringő. Fordulataik és mozdulataik a ragadozók előtt igen ügyes és gyors, úgy hogy e légi haramiának ritkán sikerül egyet-egyet elcsipni belőlük.

 

 

 

 

 

 

 

Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!