Az egri kék

Fajtaklub tagok

Képgaléria

Szakirodalom

A fajtaklub

Fórum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Látogatók
Indulás: 2005-05-19
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szakirodalom
Szakirodalom : Balassa György: Az okszerű galambtenyésztés, 1900

Balassa György: Az okszerű galambtenyésztés, 1900

Küldte: Kenéz József

                          Az egri kék keringő

 

Az egri kék keringő feje a nyaka egy részével hamuszürke színt játszik. Lejjebb a mell felé e szín meg van ugyan még, de itt már a tollacskák galamb szin szivárvány szinekben játszanak amínt a nap fénysugarai rajtuk megtörnek. A mellett elhagyva, lefelé a szin egy vizszintes láthatatlan vonal által határolva megtörik, s itt világosabb, szürkés kék szint ölt a tollazata.

A farktollak végén, keresztbe fekete sáv vonul, s ezen túl, még egy fél ujjnyira ismét a szürkés kék szin tűnik elő. A két szélső farktoll külső részei, - mint egyáltalán a kék s ezzel rokon faj színes galamboknál, - fehéres szinezetűek. –a váll és a szárnyfedő tollak az elképzelhető legszebb kékes szürke szint tüntetik elő, s ezen szárnyfedő tollakon keresztül a fekete abrincs (sáv) kettős párhuzamos vonalban húzódik át.

Feje suta (sima) szép szegletes, s kicsiny karcsu termetéhez megfelelő arányban áll; szemei gyöngyszemek, nagyok és kiállók, csőre és körmei a kék szinnek megfelelően feketék.

Megjegyzem még, hogy az egri kék csoportosan betanitva, a maga nemében igen jó magas repülő keringő. Fordulataik és mozdulataik a ragadozók előtt igen ügyes és gyors, úgy hogy e légi haramiának ritkán sikerül egyet-egyet elcsipni belőlük.

 

 

 

 

 

 

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG