Az egri kék

Fajtaklub tagok

Képgaléria

Szakirodalom

A fajtaklub

Fórum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Látogatók
Indulás: 2005-05-19
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szakirodalom
Szakirodalom : Winkler János: Galambtenyésztés, 1925.-Egri keringő

Winkler János: Galambtenyésztés, 1925.-Egri keringő

Küldte: Kenéz József

 

               Egri keringő. (Erlauer Tümmler)

 

Tulajdonképpen hasonlít ez a magasrepülő a pesti keringőhöz, csak gólyás rajza nincsen.

Az egri keringő feje, nyaka egy részével hamuszürke színt játszik. Lejjebb a mell felé e szín megvan ugyan még egy kissé sötétebb árnyalattal, azonban itt már a tollacskák galamb-kék szivárványszínekben játszanak, amint rajtuk a nap sugarai megtörnek. A mellet elhagyva, lefelé a szín egy vízszintes, láthatatlan vonal által határolva megtörik, s itt már világosabb, szürkéskék színt ölt a tollazat. A farktollak végén keresztbe egy fekete sáv vonul, s ezen túl még egy félujjnyira ismét a szürkéskék szín tűnik elő. A két szélső farktoll külső része keskeny, zászlójának sávja – mint egyáltalán a kék s az ezzel rokonfajta színes galamboknál – fehéres színezetű. A váll-, hát- és a szárnyfedőtollak az elképzelhető legszebb hamvas-kékes, szürke színt tűntetik elő s ezen szárnyfedőtollakon keresztül a fekete szárnyszalag (abroncs, sáv) kettős párhuzamos vonalban, alulról összeérve, húzódik át. Feje sima (suta), szép szegletes s kicsiny, karcsú termetéhez teljesen megfelelő arányban áll; szemei gyöngyszínűek, nagyok és kiállók, szemgyűrűje rendszerint feketésszürke, csőre és körmei, a kék szín törvényének megfelelően, szaruszín feketék.

Különösen felemlítjük még, - s ezt nagyon ki kell emelni – hogy az egri kék keringő okszerű gyakorlás mellett, csoportosan behajtva, igen jó magasrepülő keringő. Természetére nézve kissé vad, ami szintén jó röpképességéről tesz tanúságot. Tájékozódó képessége és az otthonához való ragaszkodása szintén igen nagy, úgyannyira, hogy a 2-3 éves repülő, ha megvásárlás útján ugyanabban a városban marad, még egy évi fogság után is hazatér. Repülésközben, fordulataik és mozdulataik a ragadozó madarak előtt kecsesek és emellett igen ügyesek, gyorsak és fürgék, úgy hogy a légi haramiáknak vajmi ritkán sikerül egyet-egyet elcsípni belőlük.

 

 

 

 

 

 

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG