Az egri kék

Fajtaklub tagok

Képgaléria

Szakirodalom

A fajtaklub

Fórum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Látogatók
Indulás: 2005-05-19
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szakirodalom
Szakirodalom : Winkler János: Galambtenyésztés, 1925.-Egri keringő

Winkler János: Galambtenyésztés, 1925.-Egri keringő

Küldte: Kenéz József

 

               Egri keringő. (Erlauer Tümmler)

 

Tulajdonképpen hasonlít ez a magasrepülő a pesti keringőhöz, csak gólyás rajza nincsen.

Az egri keringő feje, nyaka egy részével hamuszürke színt játszik. Lejjebb a mell felé e szín megvan ugyan még egy kissé sötétebb árnyalattal, azonban itt már a tollacskák galamb-kék szivárványszínekben játszanak, amint rajtuk a nap sugarai megtörnek. A mellet elhagyva, lefelé a szín egy vízszintes, láthatatlan vonal által határolva megtörik, s itt már világosabb, szürkéskék színt ölt a tollazat. A farktollak végén keresztbe egy fekete sáv vonul, s ezen túl még egy félujjnyira ismét a szürkéskék szín tűnik elő. A két szélső farktoll külső része keskeny, zászlójának sávja – mint egyáltalán a kék s az ezzel rokonfajta színes galamboknál – fehéres színezetű. A váll-, hát- és a szárnyfedőtollak az elképzelhető legszebb hamvas-kékes, szürke színt tűntetik elő s ezen szárnyfedőtollakon keresztül a fekete szárnyszalag (abroncs, sáv) kettős párhuzamos vonalban, alulról összeérve, húzódik át. Feje sima (suta), szép szegletes s kicsiny, karcsú termetéhez teljesen megfelelő arányban áll; szemei gyöngyszínűek, nagyok és kiállók, szemgyűrűje rendszerint feketésszürke, csőre és körmei, a kék szín törvényének megfelelően, szaruszín feketék.

Különösen felemlítjük még, - s ezt nagyon ki kell emelni – hogy az egri kék keringő okszerű gyakorlás mellett, csoportosan behajtva, igen jó magasrepülő keringő. Természetére nézve kissé vad, ami szintén jó röpképességéről tesz tanúságot. Tájékozódó képessége és az otthonához való ragaszkodása szintén igen nagy, úgyannyira, hogy a 2-3 éves repülő, ha megvásárlás útján ugyanabban a városban marad, még egy évi fogság után is hazatér. Repülésközben, fordulataik és mozdulataik a ragadozó madarak előtt kecsesek és emellett igen ügyesek, gyorsak és fürgék, úgy hogy a légi haramiáknak vajmi ritkán sikerül egyet-egyet elcsípni belőlük.

 

 

 

 

 

 

 

Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!