Az egri kék

Fajtaklub tagok

Képgaléria

Szakirodalom

A fajtaklub

Fórum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Látogatók
Indulás: 2005-05-19
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Cikkek/Fajtaklub
Cikkek/Fajtaklub : Egri kékek Egerszalókon

Egri kékek Egerszalókon

2006. 09. 24. Fiatalgalamb bemutató

Galambászat

 

2006. szeptember 24-én tartotta szokásos évi fiatal-galamb bemutatóját és klubgyűlését az Egri Kék Keringő Fajtaklub,  - ezúttal Egerszalókon.

A faluház nagytermének egyik felében a tenyésztőket terített asztal , az első megmérettetésre elhozott galambjaikat pedig gondosan előkészített ketrecsor fogadta. No meg természetesen a gondos házigazda , Montvai Csaba. Mind a két oldal majdnem megtelt , amikor Toronyai Zoltán elnök megnyitotta az összejövetelt.

Kezdeményezésére a jelenlévők egyperces néma felállással , megrendülve adóztak a közelmúltban elhunyt Polgár Béla emlékének,  majd a klub örökös , tiszteletbeli taggá választotta néhai , nagyrabecsült tagját.

Az elnök úr a továbbiakban örömmel szólt többek között arról, hogy több évnyi szünet után az idei röpversenyeken ismét szálltak egri kékek is: a fajtaklub tagjai közül az öreg galambok versenyén Vincze Sándor , a fiatalokén Baricza István bizonyította ismételten és példát adóan, hogy kell és érdemes az egri kékeket hajtani.(Az öregek versenyén egyedül indult Vincze Sándor falkája 4 óra 04 perces szállást produkált, a fiatalok versenyén 2. helyezett Baricza István falkája kerek 3 órát) Fontos továbblépésként értékelte Toronyai Zoltán azt is, hogy idén a szövetségi támogatásként kapott  hat nagyobb és négy kisebb serleggel immár nemcsak a kiállításokon, hanem a röpversenyeken eredményesen szereplők „házon belüli” méltó elismerésére is sor kerülhet. A klub említett röpversenyzői nagy taps kiséretében  vették át jutalmukat.

A szokásos izgalmak közepette, ugyanakkor derűs , mondhatni sportbaráti légkörben zajlott ezután a 16  tenyésztő által ketrecbe rakott 51 galamb kollektív bírálata. Az alapos mustrát követően került sor a szavazatok összeszámlálására , s akkor kiderült , hogy a hímeknél azonos szavazatot kapott Bata László és  Vincze Sándor galambja.(Az esetet kommentálók szerint az előző madárnak a feje , szeme volt nagyon szép , utóbbinak inkább az alakja , állása.) Rövid tanácskozás után a klub bírálói úgy döntöttek: idén a fajtagyőztes hím címet Vincze Sándor galambja kapja. A tojók versenyében vitán felüli eredménnyel Herczeg József  ideálképhez közelítő küllemű galambja lett a fajtagyőztes.

Személyi kérdésekben is döntött a klubgyűlés: Bajor István , a klub szakelőadója lemondott , az így megüresedett funkció betöltésére egyhangú szavazással Vincze Sándort választotta meg a tagság. Jelölésénél többen is fontosnak tartották  kiemelni azt , hogy Vincze sporttárs nemcsak kiváló tenyésztő és szakbíráló , de röpversenyző is .

Két új taggal is gyarapodott a fajtaklub Bóta Sándor és Meleg András személyében.

Torokszorító pillanatokat éltünk át ,  amikor Toronyai Zoltán ismertette a gyűlésről időközben eltávozott Knapp Alajos, a népszerű Csucsu bácsi üzenetét: ő már  82 éves, s az idő gyorsan pereg…: végső eltávozása esetén galambjait a klub közösségére hagyományozza…

A klubgyűlésen ezt követően is még fontos döntések születtek: egyrészt arról, hogy a „nagy” fajtaklub kiállítást Dabason, a Nemzeti Galambkiállítással egy időben rendezik meg, - másrészt ajánlást fogalmaztak meg , miszerint Szeghalmon , a Fiatal Szárnyasállatok Országos Kiállításán Vinze Ottó tagtárs ( s mellé egy fiatal bíráló), a dabasi Nemzeti Kiállításon  Montvai Csaba és Vincze  Sándor bírálja az egri kék keringőket.

A sűrű , de gördülékenyen s oldott hangulatban pergő programba még az is belefért , hogy  tanulmányfotók elemzésével mondjanak véleményt a tagok a látott hibákról, azok vélhető okairól. Szóval folyt a szokásos műhelyvita is , ami a fajtaklub lényegéhez tartozik.

Az „egyéb” témák között Baricza István felvetette az egri kék röpstandardja és pontozása módosításának szükségességét, melyről a tagság úgy foglalt állást, a kérdés megvitatását egy későbbi időpontra halasztja, abban a reményben, hogy időközben tovább nő a röpversenyekre nevezők száma…A jól szervezett , sikeres klubnap végén a vendég  -  e sorok írója – azt állapíthatta meg: ebbe a közösségbe érdemes belépni.

 

Benyhe Attila

 

 

 

 

 

 

 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)