Az egri kék

Fajtaklub tagok

Képgaléria

Szakirodalom

A fajtaklub

Fórum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Látogatók
Indulás: 2005-05-19
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Cikkek/Fajtaklub
Cikkek/Fajtaklub : Egri kékek Egerszalókon

Egri kékek Egerszalókon

2006. 09. 24. Fiatalgalamb bemutató

Galambászat

 

2006. szeptember 24-én tartotta szokásos évi fiatal-galamb bemutatóját és klubgyűlését az Egri Kék Keringő Fajtaklub,  - ezúttal Egerszalókon.

A faluház nagytermének egyik felében a tenyésztőket terített asztal , az első megmérettetésre elhozott galambjaikat pedig gondosan előkészített ketrecsor fogadta. No meg természetesen a gondos házigazda , Montvai Csaba. Mind a két oldal majdnem megtelt , amikor Toronyai Zoltán elnök megnyitotta az összejövetelt.

Kezdeményezésére a jelenlévők egyperces néma felállással , megrendülve adóztak a közelmúltban elhunyt Polgár Béla emlékének,  majd a klub örökös , tiszteletbeli taggá választotta néhai , nagyrabecsült tagját.

Az elnök úr a továbbiakban örömmel szólt többek között arról, hogy több évnyi szünet után az idei röpversenyeken ismét szálltak egri kékek is: a fajtaklub tagjai közül az öreg galambok versenyén Vincze Sándor , a fiatalokén Baricza István bizonyította ismételten és példát adóan, hogy kell és érdemes az egri kékeket hajtani.(Az öregek versenyén egyedül indult Vincze Sándor falkája 4 óra 04 perces szállást produkált, a fiatalok versenyén 2. helyezett Baricza István falkája kerek 3 órát) Fontos továbblépésként értékelte Toronyai Zoltán azt is, hogy idén a szövetségi támogatásként kapott  hat nagyobb és négy kisebb serleggel immár nemcsak a kiállításokon, hanem a röpversenyeken eredményesen szereplők „házon belüli” méltó elismerésére is sor kerülhet. A klub említett röpversenyzői nagy taps kiséretében  vették át jutalmukat.

A szokásos izgalmak közepette, ugyanakkor derűs , mondhatni sportbaráti légkörben zajlott ezután a 16  tenyésztő által ketrecbe rakott 51 galamb kollektív bírálata. Az alapos mustrát követően került sor a szavazatok összeszámlálására , s akkor kiderült , hogy a hímeknél azonos szavazatot kapott Bata László és  Vincze Sándor galambja.(Az esetet kommentálók szerint az előző madárnak a feje , szeme volt nagyon szép , utóbbinak inkább az alakja , állása.) Rövid tanácskozás után a klub bírálói úgy döntöttek: idén a fajtagyőztes hím címet Vincze Sándor galambja kapja. A tojók versenyében vitán felüli eredménnyel Herczeg József  ideálképhez közelítő küllemű galambja lett a fajtagyőztes.

Személyi kérdésekben is döntött a klubgyűlés: Bajor István , a klub szakelőadója lemondott , az így megüresedett funkció betöltésére egyhangú szavazással Vincze Sándort választotta meg a tagság. Jelölésénél többen is fontosnak tartották  kiemelni azt , hogy Vincze sporttárs nemcsak kiváló tenyésztő és szakbíráló , de röpversenyző is .

Két új taggal is gyarapodott a fajtaklub Bóta Sándor és Meleg András személyében.

Torokszorító pillanatokat éltünk át ,  amikor Toronyai Zoltán ismertette a gyűlésről időközben eltávozott Knapp Alajos, a népszerű Csucsu bácsi üzenetét: ő már  82 éves, s az idő gyorsan pereg…: végső eltávozása esetén galambjait a klub közösségére hagyományozza…

A klubgyűlésen ezt követően is még fontos döntések születtek: egyrészt arról, hogy a „nagy” fajtaklub kiállítást Dabason, a Nemzeti Galambkiállítással egy időben rendezik meg, - másrészt ajánlást fogalmaztak meg , miszerint Szeghalmon , a Fiatal Szárnyasállatok Országos Kiállításán Vinze Ottó tagtárs ( s mellé egy fiatal bíráló), a dabasi Nemzeti Kiállításon  Montvai Csaba és Vincze  Sándor bírálja az egri kék keringőket.

A sűrű , de gördülékenyen s oldott hangulatban pergő programba még az is belefért , hogy  tanulmányfotók elemzésével mondjanak véleményt a tagok a látott hibákról, azok vélhető okairól. Szóval folyt a szokásos műhelyvita is , ami a fajtaklub lényegéhez tartozik.

Az „egyéb” témák között Baricza István felvetette az egri kék röpstandardja és pontozása módosításának szükségességét, melyről a tagság úgy foglalt állást, a kérdés megvitatását egy későbbi időpontra halasztja, abban a reményben, hogy időközben tovább nő a röpversenyekre nevezők száma…A jól szervezett , sikeres klubnap végén a vendég  -  e sorok írója – azt állapíthatta meg: ebbe a közösségbe érdemes belépni.

 

Benyhe Attila

 

 

 

 

 

 

 

Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!