Az egri kék

Fajtaklub tagok

Képgaléria

Szakirodalom

A fajtaklub

Fórum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Látogatók
Indulás: 2005-05-19
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Cikkek/Fajtaklub
Cikkek/Fajtaklub : Egri kékek Egerszalókon

Egri kékek Egerszalókon

2006. 09. 24. Fiatalgalamb bemutató

Galambászat

 

2006. szeptember 24-én tartotta szokásos évi fiatal-galamb bemutatóját és klubgyűlését az Egri Kék Keringő Fajtaklub,  - ezúttal Egerszalókon.

A faluház nagytermének egyik felében a tenyésztőket terített asztal , az első megmérettetésre elhozott galambjaikat pedig gondosan előkészített ketrecsor fogadta. No meg természetesen a gondos házigazda , Montvai Csaba. Mind a két oldal majdnem megtelt , amikor Toronyai Zoltán elnök megnyitotta az összejövetelt.

Kezdeményezésére a jelenlévők egyperces néma felállással , megrendülve adóztak a közelmúltban elhunyt Polgár Béla emlékének,  majd a klub örökös , tiszteletbeli taggá választotta néhai , nagyrabecsült tagját.

Az elnök úr a továbbiakban örömmel szólt többek között arról, hogy több évnyi szünet után az idei röpversenyeken ismét szálltak egri kékek is: a fajtaklub tagjai közül az öreg galambok versenyén Vincze Sándor , a fiatalokén Baricza István bizonyította ismételten és példát adóan, hogy kell és érdemes az egri kékeket hajtani.(Az öregek versenyén egyedül indult Vincze Sándor falkája 4 óra 04 perces szállást produkált, a fiatalok versenyén 2. helyezett Baricza István falkája kerek 3 órát) Fontos továbblépésként értékelte Toronyai Zoltán azt is, hogy idén a szövetségi támogatásként kapott  hat nagyobb és négy kisebb serleggel immár nemcsak a kiállításokon, hanem a röpversenyeken eredményesen szereplők „házon belüli” méltó elismerésére is sor kerülhet. A klub említett röpversenyzői nagy taps kiséretében  vették át jutalmukat.

A szokásos izgalmak közepette, ugyanakkor derűs , mondhatni sportbaráti légkörben zajlott ezután a 16  tenyésztő által ketrecbe rakott 51 galamb kollektív bírálata. Az alapos mustrát követően került sor a szavazatok összeszámlálására , s akkor kiderült , hogy a hímeknél azonos szavazatot kapott Bata László és  Vincze Sándor galambja.(Az esetet kommentálók szerint az előző madárnak a feje , szeme volt nagyon szép , utóbbinak inkább az alakja , állása.) Rövid tanácskozás után a klub bírálói úgy döntöttek: idén a fajtagyőztes hím címet Vincze Sándor galambja kapja. A tojók versenyében vitán felüli eredménnyel Herczeg József  ideálképhez közelítő küllemű galambja lett a fajtagyőztes.

Személyi kérdésekben is döntött a klubgyűlés: Bajor István , a klub szakelőadója lemondott , az így megüresedett funkció betöltésére egyhangú szavazással Vincze Sándort választotta meg a tagság. Jelölésénél többen is fontosnak tartották  kiemelni azt , hogy Vincze sporttárs nemcsak kiváló tenyésztő és szakbíráló , de röpversenyző is .

Két új taggal is gyarapodott a fajtaklub Bóta Sándor és Meleg András személyében.

Torokszorító pillanatokat éltünk át ,  amikor Toronyai Zoltán ismertette a gyűlésről időközben eltávozott Knapp Alajos, a népszerű Csucsu bácsi üzenetét: ő már  82 éves, s az idő gyorsan pereg…: végső eltávozása esetén galambjait a klub közösségére hagyományozza…

A klubgyűlésen ezt követően is még fontos döntések születtek: egyrészt arról, hogy a „nagy” fajtaklub kiállítást Dabason, a Nemzeti Galambkiállítással egy időben rendezik meg, - másrészt ajánlást fogalmaztak meg , miszerint Szeghalmon , a Fiatal Szárnyasállatok Országos Kiállításán Vinze Ottó tagtárs ( s mellé egy fiatal bíráló), a dabasi Nemzeti Kiállításon  Montvai Csaba és Vincze  Sándor bírálja az egri kék keringőket.

A sűrű , de gördülékenyen s oldott hangulatban pergő programba még az is belefért , hogy  tanulmányfotók elemzésével mondjanak véleményt a tagok a látott hibákról, azok vélhető okairól. Szóval folyt a szokásos műhelyvita is , ami a fajtaklub lényegéhez tartozik.

Az „egyéb” témák között Baricza István felvetette az egri kék röpstandardja és pontozása módosításának szükségességét, melyről a tagság úgy foglalt állást, a kérdés megvitatását egy későbbi időpontra halasztja, abban a reményben, hogy időközben tovább nő a röpversenyekre nevezők száma…A jól szervezett , sikeres klubnap végén a vendég  -  e sorok írója – azt állapíthatta meg: ebbe a közösségbe érdemes belépni.

 

Benyhe Attila

 

 

 

 

 

 

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG